Do góry

Desery Przepis na:

Batoniki z masłem orzechowym

Batoniki z masłem orzechowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 397 Ocena: 4674

Dodano:

Odsłon: 450

Batoniki są wegańskie i chrupiące za sprawą posiekanych orzeszków ziemnych. Nie są zbyt słodkie.

Składniki

  • 400 g. masła orzechowego z kawałkami orzechów
  • 300 g. masy krówkowej
  • 70 g. posiekanych orzeszków ziemnych, nerkowca, włoskich
  • 100 g. mąki kokosowej
  • czekolada gorzka do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło lekko podgrzać, dodać masę krówkową, posiekane orzeszki i mąkę kokosową.
    Wymieszać łyżką.
    Zwykły prostokątny pojemnik plastikowy, taki który służy nam na śniadanie do pracy, wykładamy w całości papierem do pieczenia.
    Przekładamy do niego masę i wkładamy do lodówki na całą noc.
    Następnie kroimy i dekorujemy roztopioną czekoladą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń