Do góry

Przekąski Przepis na:

Batony owsiane z daktylami

Batony owsiane z daktylami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 143

Dodano:

Odsłon: 1224

Zdrowe fit batoniki owsiane z bakaliami

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie suche składniki wsypujemy do miski oraz dorzucamy pokrojone w kosteczkę daktyle I jajko.
    W rondelku rozgrzewamy masło, dodajemy miód i mleko. Dokładnie mieszamy i masę wlewamy do suchych składników do momentu aż zaczną się lekko kleić. Nie przesadzić z wlewaną masą aby nie była zbyt miękka bo wtedy batony będą się rozwalać.

    Tak uzyskaną papkę przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, dokładnie uklepujemy.

  2. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach 45 minut.

    Batony wyjmujemy i po ostygnięciu kroimy w prostokąty.

    Życzę smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń