Do góry

Zupy Przepis na:

Bawarska zupa ziemniaczana

Bawarska zupa ziemniaczana

Autor: asia67

Przepisów i artykułów: 132 Ocena: 1298

Dodano: 28.03.2017

Odsłon: 875

przepis od P. Roberta Makłowicza, oczywiście z moimi drobnymi zmianami

Składniki

  • ziemniaki 5-6 szt
  • boczek ok 20 dag
  • kiełbasa ok 30 dag
  • cebula 1 szt
  • barszcz biały w butelce 4-5 łyżek
  • bulion
  • papryka słodka w proszku 2 łyżeczki
  • majeranek, tymianek, liść laurowy,
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać bulionem, dodać liść laurowy, gotować,
    2. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę, razem smażyć na rumiano, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do momentu aż cebula się zrumieni, jeśli tłuszczu jest zbyt dużo, odlać nadmiar, dodać do wędliny paprykę słodką, chwilkę jeszcze trzymać na ogniu, uważając, bo papryka łatwo się przypala, wrzucić wszystko do ziemniaków, gotować do miękkości,
    3. jak już będą miękkie wlać 4-5 łyżek barszczu, dodać majeranek, tymianek i pieprz, w razie konieczności dosolić,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń