Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Befsztyk tatarski"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 988
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 267
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 202
Składniki
Polędwicę posiekać jak najdrobniej albo przepuścić przez maszynkę. Jajka bardzo dokładnie umyć.
Cebulę oczyścić, posiekać razem ze szczypiorem w drobną kosteczkę. Papryczkę umyć, oczyścić z pestek, posiekać drobniutko (w rękawiczkach). Mięso wymieszać z cebulą i chili, dodać oliwę, sól, pieprz. Układać porcje, formując na talerzach spłaszczone kule.
Oddzielić białka, żółtka w skorupce ułożyć na mięsie. Podawać z cebulkami, kaparami, korniszonami i pokrojonymi pomidorkami.
Miłośnicy ostrzejszych smaków mogą do masy mięsnej dodać sosu maggi, worcestershire albo kilka kropli tabasco.
ok. 15 minut.Źródło: Twoje Imperium