Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane wcześniej i posmarowane bejcą.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Udka ugotowałam w osolonej wodzie z liśćmi i zielem angielskim- 1h. Bulion można wykorzystać jako bazę zupy.
Udka polała sosami, miodem, posypałam chili. Nie mieszałam zbytnio, tylko przełożyłam do torebki foliowej przeznaczonej do przechowywania żywności i zostawiłam zawiązaną w lodówce. Potem wykładałam na rozgrzanym grillu i opiekałam do zrumienienia.
Podałam z grilowaną kukurydzą i sałatka ziemniaczana z piklami, z młodymi ziemniakami: https://smaker.pl/przepis-salatka-ziemniaczana-z-piklami,171223,fafiatko.html https://smaker.pl/przepis-kukurydza-z-grilla,174420,fafiatko.html Smacznego :)