Do góry

Desery Przepis na:

Bezy

Desery

Autor: balbinka568

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 630

Dodano: 07.01.2017

Odsłon: 838

Podstawowymi składnikami Bezy są białka i cukier. Bezy suszymy w piekarniku w niewysokiej temperaturze.

Składniki

  • -Białka - 6 szt
  • -Cukier kryształ - 300g
  • -Sól - szczypta
> 6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Ubić białka ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, cały czas ubijając.

  2. Gdy białka będą dobrze ubite, a cukier się rozpuści, masę przełożyć do szprycy z ozdobną końcówką.

  3. Bezy wyciskać dowolnych kształtów na blachy wyłożone papierem do pieczenia.

  4. Suszyć w nagrzanym piekarniku 100 stopni przez około 1,5 - 3 godzin.
    Po wysuszeniu uchylić drzwi piekarnika i pozostawić do ostygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń