Do góry

Dania główne Przepis na:

Biała kiełbasa zapiekana w cydrze

Biała kiełbasa zapiekana w cydrze

Autor:

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 936

Dodano:

Odsłon: 1370

Kiełbaskę zapiekłam w cydrze z cebulką, porami i jabłkami, zioła dodały aromatu i podkreśliły smak. Paluszki lizać!

Składniki

  • 500g parzonej białej kiełbasy (5 sztuk)
  • 2 jabłka (najlepiej reneta)
  • kawałek pora ok 5cm
  • 2 gałązki rozmarynu
  • kilka gałązek tymianku
  • 200ml cydru
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na oleju. Przełożyć do brytfanki, dodać pokrojone pory. Kiełbasę naciąć, ułożyć na cebuli. Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Między kawałkami kiełbasy ułożyć cząstki jabłek i zioła. Polać cydrem.
    Brytfankę przykryć folią aluminiową lub przykrywką, wstawić do nagrzanego piekarnika, zapiekać ok. 15 minut w temp. 180stC. Folię zdjąć i kiełbasę zapiekać jeszcze 20 minut, powinna ładnie się przyrumienić.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń