Do góry

Desery Przepis na:

Biały blok hamburski

Biały blok hamburski

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 1090

Te pyszności to nie tylko uczta dla podniebienia, ale i sprawdzony sposób na poprawę humoru:)

Składniki

  • 4 tabliczki białej czekolady, po 10 dag
  • maslo, 1 kostka
  • Jaja, 3 szt
  • cukier puder, 3 łyżki
  • skórka otarta z pomaranczy, 1 szt
  • herbatniki w czekoladzie, 3 paczki po 10 dag
  • wiórki bialej i ciemnej czekolady, po łyżce
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Czekoladę grubo posiekaj,po czym stop razem z masłem. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Jajka wbij do metalowej miseczki. Dodaj cukier puder,utrzyj mikserem na puszysta masę.

  2. Do utartych jajek dołóż skórkę pomarańczową oraz czekoladę stopioną z masłem. Postaw miseczkę nad garnkiem z parującą wodą i ubijaj całość jeszcze kilka minut. Gotową masę czekoladową zdejmij z kąpieli wodnej,przestudz. Podłużną foremkę wyłóż folią.

  3. Do przygotowanej foremki nakładaj na przemian porcje masy czekoladowej oraz herbatniki w czekoladzie.

  4. Masę wstaw do lodówki na noc. Stężały blok wyjmij z foremki. Usuń folię. Udekoruj ciasto wiórkami białej oraz ciemnej czekolady.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń