Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycja polskiej kuchni, którą bardzo lubię :D
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2380
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 420
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2380
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 795
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 420
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do dużego garnka, zalewamy zimną wodą i wstawiamy do gotowania. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy delikatnie na oleju i dodajemy do kapusty wraz z pokrojonym ząbkiem czosnku, zielem angielskim i liściem laurowym, podsmażonymi na złoto żeberkami oraz sporą szczyptą mielonego kminku. Wszystko dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Grzyby (wcześniej namoczone) pokroić na mniejsze kawałki i dodać do garnka wraz z pokrojoną w kostkę kiełbasą podwawelską (można ją wcześniej przyrumienić). Wszystko zalać przecierem pomidorowym i gotować na małym ogniu przez około 2 godziny, pamiętając o mieszaniu co jakiś czas. Na godzinę przed końcem gotowania dodać suszone śliwki, sól, pieprz, ostrą paprykę i cukier do smaku. Bigos najlepiej smakuje na drugi dzień, a z każdym podgrzewaniem jest jeszcze smaczniejszy i bardziej wyrazisty. Życzę smacznego! :)