Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos

Bigos

Autor: Kermeet

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 885

Dodano: 04.10.2011

Odsłon: 36176

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białą kapustę ugotować z pokrojoną w kostkę łopatką, suszonymi śliwkami, grzybami, zielem angielskim i liściem laurowym oraz przyprawą do bigosu. Kapustę kiszoną ugotować osobno. Kiełbasę i pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulą. Kiszoną kapustę i pozostałe składniki wymieszać z białą kapustą, dodać przecier, ketchup, wino, cukier i wszystko razem gotować ok. 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Greg36 10 stycznia 2015 Ale po co ta pierś z kurczaka - sucha i łykowata w zęby wchodząca ? Poza tym ok ;)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewus71 26 maja 2014 Na pewno przepyszny ten bigos z tego przepisu
Wino ,śliwki ,pierś z kurczaka no ,no ,no
Muszę wypróbować
Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 05 października 2011 Niezłego bigosu nawarzyłeś,a i fotka nastrojowa:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń