Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na szybki bigos ze słodkiej kapusty.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2162
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 186
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2162
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso kroimy w większe kawałki, razem z posiekaną cebulą podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Dodajemy pokrojone w kostkę marchewki, sparzone, obrane i pokrojone w paski pomidory (usuwamy gniazda nasienne) i chwilę razem dusimy. Oprószamy solą i pieprzem. Papryki kroimy w paski, kapustę siekamy i dodajemy do całości. Następnie zalewamy bulionem, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i koncentrat pomidorowy. Bigos dokładnie mieszamy i dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.