Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bigos z fasolki szparagowej i cukinii"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 301
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 64
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 101
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 480
Składniki
Fasolkę, oczyszczoną z końcówek i pociętą w kawałki, gotuję do miękkości z pokrojoną w kostkę marchwią, liściem laurowym i zielem. Odcedzam.
Cebulę kroję w półplasterki i szklę na oliwie, dodaję pokrojoną w talarki kiełbasę, chwilkę podsmażam.
Z cukinii usuwam pestki, miąższ kroję w kostkę. Duszę go w małej ilości wody (ma być jędrny), przyprawiam.
Następnie łączę cukinię z resztą składników, dodaję koncentrat i chwilę razem duszę. Doprawiam do smaku. Przed podaniem posypuję posiekaną natką.
40 min • Porcja 80 kcal • Przepis na 2-3 porcje
Tylko 1,30 zł za porcję.Źródło: Kobieta i życie