Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos z kapusty pekińskiej

Bigos z kapusty pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 328

Pyszne, aromatyczne i szybkie do przygotowania danie.

Składniki

  • kapusta pekińska ok. 1 kg,
  • kiełbasa 50 dag,
  • marchewka 2 szt,
  • cebula 2 szt,
  • czosnek 2 ząbki,
  • bulion 600 ml,
  • koncentrat pomidorowy 4 łyżki,
  • papryka słodka mielona 2 łyżeczki,
  • papryka ostra mielona 2/3 łyżeczki,
  • sól,
  • pieprz,
  • olej do smażenia,
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać, marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, kiełbasę pokroić w półplasterki, kapustę poszatkować.

  2. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, czosnek, marchewkę i przełożyć do większego garnka. Następnie podsmażyć kiełbasę i również przełożyć do garnka.

  3. Całość zalać bulionem, dodać kapustę pekińską, paprykę słodką i ostrą i dusić około 20 – 25 minut.

  4. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Całość wymieszać i jeszcze chwilę gotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 05 grudnia Warto spróbowac, sadzac po skladnikach jest pyszny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 05 grudnia Coś na szybko i na ostro, lubię takie dania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń