Do góry

Przekąski Przepis na:

biszkopt jasny

biszkopt jasny

Autor: anetas197601

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7140

Dodano: 17.02.2013

Odsłon: 9677

przepis na tradycyjny biszkopt

Składniki

  • 6 jajek
  • 1 SZKL CUKRU
  • 1 szkl mąki
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wylać na formę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Piec w 180 stopniach ok 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosse 18 lutego 2013 Schowam w ulubionych i wykorzystam przy najbliższym pieczeniu;))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń