Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z jabłkami

Biszkopt z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1604

Dodano:

Odsłon: 5853

Jesień to wysyp jabłek a wiadomo ciasta z jabłkami to same pyszności.Ja wymyślam szybkie i łatwe ciasta.Najlepiej lubię biszkoptowe. W taki sposób robiłam pierwszy raz,wyszło trochę za grubej,proponuję upiec biszkopt z 3 jaj lub upiec w dużej blaszce/z piekarnika/

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać podzielić na ósemki i pokroić w cieniutkie talarki/ jeżeli

    kwaśne posypać 1 łyżką cukru/ i dodać cynamon,wymieszać

    Mąkę przesiać z proszkiem i kakaem.

  2. Oddzielić żółtka od białek do miski dać szczyptę soli i białka ubijać jeżeli piana jest już sztywna wsypywać po trochę cukier ubijać nadal aż piana będzie sztywna i szklista.
    Następnie dodawać po 1 żółtku.
    Dodajemy po 1 łyżce mąki i delikatnie mieszamy/nie miksujemy/
    Na koniec wlewamy wino .

  3. Ciasto wylewamy na przygotowaną dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia,wyrównujemy,na to wykładamy jabłka i wkładamy do nagrzanego /170stpni / piekarnika pieczemy 40 min.

  4. Po sprawdzeniu/ wykałaczką/ czy upieczone wyciągamy i zwijamy w roladę,przykrywamy ściereczką pozostawiamy do wystygnięcia.
    Wierzch ciasta można polać polewą lub posypać cukrem pudrem.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panka 18 października 2013 Zapowiada się bardzo apetycznie. Zabieram przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 października 2013 Bardzo ciekawy przepis, dla mnie innowacyjny, biszkopt z winem musi mieć ciekawy smaczek.
Duży kciuk dla Ciebie :))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń