Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z mąki kukurydzianej z morelami

Biszkopt z mąki kukurydzianej z morelami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2234 Ocena: 13493

Dodano:

Odsłon: 5257

Ciasto z mąki kukurydzanej- ze słodkimi, sezonowymi morelami i galaretką.

Składniki

  • 4 jaja
  • 0,5 szkl cukru
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • cukier wanilinowy
  • tłuszcz i kaszka kukurydziana do formy
  • morele
  • galaretka morelowa
  • 2 łyżki dżemu morelowego
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrami, a białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z żółtkami. Mąkę wymieszać lekko z masą jajeczną i wlać do formy. Piec 35 minut w temperaturze 170 stopni, po upieczeniu biszkopt lekko opadnie. Po ostudzeniu posmarować biszkopcik dżemem, wyłożyć dojrzałymi morelami i zalać tężejącą galaretką. Owoce mogą być różne, w zależności od sezonu z odpowiednią galaretkę do owoców.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogusia 14 sierpnia 2013 bardzo fajnie wygląda aż szkoda krajać :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń