Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z masą budyniową i malinami.

Biszkopt z masą budyniową i malinami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 10229

Dodano:

Odsłon: 2665

Ciasto delikatne w smaku lekko winne dzięki malinom i galaretki.Świetne na upalne dni:)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt,wystudzić.

    Budyń ugotować wg.przepisu na opakowaniu tylko w 800ml mleka,przykryć i zostawić do wystudzenia.

    Masło utrzeć,dodawać po łyżce zimnego budyniu,ucierać do wyczerpania składników.


    Zimny biszkopt przełożyć masą budyniową.Na wierzchu rozsypać maliny.

    Galaretki rozpuścić w 900ml gorącej wody i lekko tężejące wylać na masę budyniową.

    Dać do lodówki na kilka godz.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (25)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń