Do góry

Desery Przepis na:

*Biszkopt z masą capuccino*

*Biszkopt z masą capuccino*

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 1777

Dodano:

Odsłon: 19108

Jest bardzo pyszny wart wypróbowania ...polecam

Składniki

  • Biszkopt:
  • 5 jaj
  • 1 szkl cukru kryształu
  • 1 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • Krem budyniowy:
  • 0,5 l mleka
  • 6 łyzek cukru pudru
  • 4 łyżki cappuccino waniliowe(Mokate)
  • 2 łyzki maki ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 masło lub margaryna
  • 5 żółtek
  • Skł na bitą smietanę:
  • 1 bita śmietana (śnieżka)
  • 1 galaretka cytrynowa
  • Do dekoracji :czekolada gorzka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt:Ubic białka z solą , dodac cukier kryształ i waniliowy , żółtka , mąkę z proszkiem na dużą blaszkę i do piekarnika na 180 stopni przez 25 min

  2. Masa budyniowa:do garnka wlewamy 1,5 szkl mleka i zagotowac , resztę mleka połaczyc z cukrem pudrem i waniliowym ,obydwie mąki , cappuccino.Wlac do gotującego mleka i cały czas mieszac aż powstanie budyń.Poczekac aż wystygnie . Utrzec marg lub masło dodac żółtka i dodac zimny krem , połaczyc i gotowe.

  3. Bitą smietanę przygotowac wg przepisu na opakowaniu , dodac wczesnniej rozpuszczona galaretke w połowie ilości wody(lekko tężejącą)połaczyc razem i gotowe.

  4. Od dołu - biszkopt póżniej masa budyniowa i bita smietana udekorowac startą czekoladą i zajadac .

  5. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolcia02 23 lutego 2012 mmmmm świetny szkoda że nie mam talentu do pieczenia :) ale chyba spróbuję

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń