Do góry

Desery Przepis na:

biszkopt z owocami

Przepis dnia 2011-06-29
biszkopt z owocami

Autor: anna_82

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 189

Dodano: 25.06.2011

Odsłon: 14736

pyszny biszkopt, świetny również na torty i inne cista przekładane masami :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić białka od żółtek. Białka z cukrem ubić na sztywną pianę. dodać szczyptę soli.

  2. Żółtka utrzeć z łyżką octu i połączyć z pianą. Dodać 1/2 szklanki oleju.

  3. 2 szklanki mąki i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia przesiewać do ciasta i łączyć łyżką ( mieszać powoli, w jedną stronę, najlepiej długą drewnianą łyżką).

  4. Ciasto przelać do natłuszczonej formy (tradycyjny rozmiar blachy), poukładać owoce, ja dałam maliny, wiśnie i czereśnie.

  5. Piec w temp. 150 stopni około 35 minut nawet do 50 w zależności od ilości owoców. Biszkopt bez owoców piec 30 minut. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

teija 21 września 2011 przepis świetny:)biszkopt z malinami przepyszny:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 27 czerwca 2011 mmmm
Jeszcze poprosze o kleksa bitej smietany i juz nic do szczescia nie potrzebuje na te chwile:)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń