Do góry

Desery Przepis na:

Biszkopt z pianką

Biszkopt z pianką

Autor: jagoda114

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1034

Dodano: 10.06.2012

Odsłon: 10801

Pianka jest pyszna, orzeźwiająca i robi się błyskawicznie.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 5 jajek, wystudzić. Blaszkę wyłożyć papierem tak, żeby wystawał po bokach. Ugotować budyń, zimny utrzeć z masłem, czekoladę roztopić z masłem. Biszkopt włożyć do blaszki, rozsmarować masę, ułożyć truskawki, polać czekoladą.

  2. Śnieżki i zimne mleko dać do wysokiego naczynia i ubić, do ubitej śmietanki stopniowo wsypywać galaretki i długo ubijać, żeby galaretka się rozpuściła. Piankę wyłożyć na truskawki, wyrównać. Wstawić do lodówki. Na drugi dzień oddzielić nożem boki i za papier można wyjąć ciasto, wtedy dobrze się kroi. Poza sezonem truskawkowym można użyć innych owoców i inny smak galaretki

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

disgust 10 czerwca 2012 w tym cieście jest wszystko to co trzeba - krem, czekolada, truskawki i śmietana jak dla mnie idealna kompozycja :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń