Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Bitki w sosie grzybowym"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Grzyby namocz na noc, rano posiekaj. Mięso opłucz, pokrój na plastry i lekko je rozbij. Oprósz solą, pieprzem, odstaw na pół godziny. Plastry mięsa obtocz w mące i obsmaż na oleju. Przełóż do garnka.
Na tym samym tłuszczu podsmaż pokrojoną cebulę. Włóż do mięsa. Dodaj pokrojone grzyby, zalej wywarem z grzybów oraz wodą, aby mięso było zakryte. Włóż przyprawy. Duś, aż mięso będzie miękkie (w razie potrzeby dolej wody). Zagęść mąką, jeszcze raz przypraw do smaku.
Przed podaniem posyp potrawę natką.
Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa
Porcje: 5. : 60 min. Cena: 1,95 zł. Kalorie: 225 kcal.Źródło: Bella Relaks