Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki wołowe

Bitki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 1789

Dobre z ziemniakami, makaronem i kaszami. Smaczne też wychodzi z mięsem wieprzowym.

Składniki

  • mięso wołowe, 1 kg
  • cebula, 3 szt
  • olej do smażenia
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso pokroić na nieduże plastry

  2. podsmażyć na patelni na rumiano

  3. przełożyć do garnka

  4. zalać wodą

  5. dusić na małym ogniu

  6. jak będzie już trochę miękkie dodać cebulę pokrojoną w piórka, można też pieczarki

  7. dusić mięsko do miękkości

  8. sos zagęścić mąką i doprawić do smaku ulubionymi przyprawami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zuza30 06 września 2010 No własnie proste i łatwe:)Żardnej filozofii hehehe:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń