Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z suszonymi grzybami

Bitki z suszonymi grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Bitki z suszonymi grzybami"

Składniki

  • pół kg karkówki wieprzowej bez kości
  • 5 dag suszo nych grzybów
  • cebula
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • pół łyżki przyprawy uniwersalnej
  • 100 ml śmietany 30-proc
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • oliwa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Suszone grzyby namocz w wodzie. Osącz. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cztery plastry. Jak najcieniej rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem.

  2. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, włóż kotlety i cebulę, podsmaż z obydwu stron na lekko rumiany kolor (możesz też smażyć partiami).

  3. Całość przełóż do rondla, podlej niewielką ilością wody. Dodaj osączone grzyby, posyp słodką papryką i przyprawą uniwersalną. Duś na małym ogniu do miękkości.

  4. Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń