Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bitki z winogronami"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 107
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 51
Składniki
Łopatkę pokrój na 8 plastrów, rozbij, posyp przyprawą do wieprzowiny. Schłodź.
Mięso oprósz mąką, usmaż na oleju. Posyp ziołami dalmatyńskimi, solą i pieprzem, wlej pół szklanki wody. Przykryj, duś do miękkości.
Sos: winogrona zalej winem, rozgotuj. Przetrzyj przez sito. Dodaj orzechy, chili, posyp ziołami, zmiksuj. Zagotuj. Wlej olej, wymieszaj, przypraw. Polej bitki.Źródło: Chwila dla Ciebie