Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Blanszowane jarzyny z indykiem"
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 96
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4773
Składniki
Umyte, obrane i pokrojone marchewki i kalarepki, a także umytą fasolkę szparagową wrzucamy na dwie minuty do gotującej się wody. Wyjmujemy i natychmiast wkładamy do bardzo zimnej wody, do której wcześniej można wrzucić kilka kostek lodu. Po dwóch minutach wyjmujemy.
Umyte, osuszone mięso kroimy na dość cienkie paseczki i smażymy ze wszystkich stron na rozgrzanej oliwie. Posypujemy solą i pieprzem.
Jogurt naturalny miksujemy z sokiem z cytryny, posiekaną natką pietruszki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Na półmisku układamy dekoracyjnie umyte i osuszone liście sałaty. Obok blanszowane warzywa i usmażone mięso. Polewamy sosem jogurtowym i podajemy.
Czas przygotowania 20 minut. Cena jednej porcji około 2,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 210 kcal Białko 13 g/Tłuszcz 11 g/Węglowodany 28 gŹródło: Rewia