Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z mięsem mielonym, papryką i pomidorem" to kuszące danie, które łączy w sobie puszyste naleśniki z pikantnym mięsem mielonym oraz soczystymi kawałkami papryki i pomidora. Wyobraź sobie delikatne, złociste naleśniki, które rozpływają się w ustach, uwalniając swoją puszystą konsystencję pod skąpaną w aromatycznych przyprawach mieszanką mięsa mielonego. Każdy kęs jest nie tylko wspaniałą podróżą smakową, ale także podróżą przez bogactwo kulinarnych doznań. Soczyste kawałki papryki i pomidora, delikatnie podsmażone z mięsem, dodają potrawie nie tylko intensywności smaku, ale także koloru i świeżości. Ta harmonijna kombinacja smaków, w której słodycz pomidora łączy się z pikantnością papryki, a puszyste naleśniki równoważą intensywność mięsa, tworzy niepowtarzalny taniec na podniebieniu, który skłania do chwilowej zapomnienia i czystej kulinarnego rozkoszy. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione szczyptą świeżych ziół i sosem, te naleśniki nie tylko zachwycają smakiem, ale także wabią swym wyglądem, kusząc do degustacji kolejnego kęsa tej wyjątkowej uczty kulinarnego doświadczenia.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5745
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 127
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5745
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 127
Składniki
Naleśniki: 1. W dużej misce wsypuję mąkę, dodaję sól i proszek do pieczenia, następnie wbijam jajka. Stopniowo wlewam mleko, energicznie mieszając łyżką, aby uniknąć powstawania grudek. Ciasto wylewam porcjami na rozgrzaną patelnię i smażę naleśniki z obu stron, aż staną się lekko złociste.
Sos: 1. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę i mieszam energicznie. Następnie stopniowo wlewam mleko, dodaję sól, gałkę muszkatołową, ketchup i starty ser. Gotuję sos, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje.
Farsz: 1. Obieram cebulę, drobno ją kroję, a następnie smażę na rozgrzanym maśle. 2. Paprykę i pomidora kroję w kostkę, dodaję do cebuli i smażę przez 5 minut. 3. Następnie dodaję mięso mielone i smażę przez 15 minut. Doprawiam solą, papryką słodką, pieprzem oraz ziołami. Składanie: 1. Na każdym naleśniku układam cienką warstwę farszu, następnie zwijam naleśniki w roladki i układam je w naczyniu żaroodpornym. 2. Polewam naleśniki sosem i zapiekam w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
3. Naleśniki gotowe do podania. 4. Życzę smacznego!