Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z mięsem mielonym, papryką i pomidorem" to kuszące danie, które łączy w sobie puszyste naleśniki z pikantnym mięsem mielonym oraz soczystymi kawałkami papryki i pomidora. Wyobraź sobie delikatne, złociste naleśniki, które rozpływają się w ustach, uwalniając swoją puszystą konsystencję pod skąpaną w aromatycznych przyprawach mieszanką mięsa mielonego. Każdy kęs jest nie tylko wspaniałą podróżą smakową, ale także podróżą przez bogactwo kulinarnych doznań. Soczyste kawałki papryki i pomidora, delikatnie podsmażone z mięsem, dodają potrawie nie tylko intensywności smaku, ale także koloru i świeżości. Ta harmonijna kombinacja smaków, w której słodycz pomidora łączy się z pikantnością papryki, a puszyste naleśniki równoważą intensywność mięsa, tworzy niepowtarzalny taniec na podniebieniu, który skłania do chwilowej zapomnienia i czystej kulinarnego rozkoszy. Podane na eleganckim talerzu, ozdobione szczyptą świeżych ziół i sosem, te naleśniki nie tylko zachwycają smakiem, ale także wabią swym wyglądem, kusząc do degustacji kolejnego kęsa tej wyjątkowej uczty kulinarnego doświadczenia.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 514
Onigiri, czyli japoński danie, które podbija cały świat. Ryż uformowany najcz...
Odsłon: 157
Składniki
Naleśniki: 1. W dużej misce wsypuję mąkę, dodaję sól i proszek do pieczenia, następnie wbijam jajka. Stopniowo wlewam mleko, energicznie mieszając łyżką, aby uniknąć powstawania grudek. Ciasto wylewam porcjami na rozgrzaną patelnię i smażę naleśniki z obu stron, aż staną się lekko złociste.
Sos: 1. W rondelku rozpuszczam masło, dodaję mąkę i mieszam energicznie. Następnie stopniowo wlewam mleko, dodaję sól, gałkę muszkatołową, ketchup i starty ser. Gotuję sos, aż ser się rozpuści, a sos zgęstnieje.
Farsz: 1. Obieram cebulę, drobno ją kroję, a następnie smażę na rozgrzanym maśle. 2. Paprykę i pomidora kroję w kostkę, dodaję do cebuli i smażę przez 5 minut. 3. Następnie dodaję mięso mielone i smażę przez 15 minut. Doprawiam solą, papryką słodką, pieprzem oraz ziołami. Składanie: 1. Na każdym naleśniku układam cienką warstwę farszu, następnie zwijam naleśniki w roladki i układam je w naczyniu żaroodpornym. 2. Polewam naleśniki sosem i zapiekam w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
3. Naleśniki gotowe do podania. 4. Życzę smacznego!