Do góry

Dania główne Przepis na:

Bliny królewskie

Bliny królewskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12240

Dodano:

Odsłon: 48283

Przepis znaleziony w starej gazecie.Sprawdzony i godny polecenia.

Składniki

  • ziemniaki surowe, 1 kg
  • cebula, 1
  • jajka, 3
  • maka kukurydziana, 4 łyzki
  • sól,pieprz, do smaku
  • mieso mielone tak jak na kotlety mielone, 70 dkg
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki przygotowac tak jak na placki ziemniaczane,dokładnie wymieszać

  2. mieso doprawic tak jak na kotlety mielone

  3. na gorącym oleju usmażyć placki,lekko je zrumienić

  4. z masy miesnej uformować płaskie kotleciki i wkładac je miedzy dwa placki,tak przygotowane bliny zapiekac w piekarniku 20-25 minut

  5. ja pod sam koniec zapiekania polałam bliny sosem pomidorowym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (15)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 20 września 2013 Smaczne danie, tylko nazwa nie odpowienia. Bliny maja ksztalt nalesnikow i nigdy nie robia sie z ziemniakow tylko z ciasta z dodatkiem drozdzy. A to sa bardzo smaczne placki z miesem. Czesto robie takie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 14 kwietnia 2011 Zgzdzam się z innymi,jest Pani mistrzynią kuchni.Pozdrawiam.Ten przepis do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolakamil140981 18 sierpnia 2010 Niedawno zrobiłam mężusiowi na obiad i był zachwycony,do sosiku pomidorowego dodałam koperek i wyszło naprawdę wyśmienite a co do serka to na drugi raz musze wypróbowac ale zapewnie będzie jeszcze smaczniejsze danie SAME PYSZNOŚCI

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaniel 17 sierpnia 2010 sa pyszne tez takie robie tylko miedzy placki a mieso wkladam plastry sera zoltego, on sie roztopi w czasie zapiekania i sa naprawde pyszne wtedy, pozdrawiam Jagoda serdecznie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 30 lipca 2010 Robimy cienkie kotleciki z surowego miesa i wkładamy je miedzy dwa usmazone placki ,potem zapiekamy.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

stuttgart 29 lipca 2010 mam pytanie . Mieso wkladamy nie pieczone ,wkladamy pomiedzy bliny mieso surowe i zaoiekamy w piekarniku.....Tak?????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 29 lipca 2010 anetalive- no to jest nas więcej ...(jako wiernych fanek Jagody)
Jagodo , Jagodo i jak tu przy Tobie zeszczupleć......takich pyszności po prostu żal nie robić. Pyszne- było wczoraj na obiad.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 28 lipca 2010 Takie znane, a takie inne...w ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń