Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy

Blok czekoladowy

Autor: dragonik7

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 632

Dodano: 12.03.2018

Odsłon: 1357

Powrót do smaków dzieciństwa

Składniki

  • 250 g masła roślinnego
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 5 łyżek kakao
  • 1 opakowanie mleka w proszku (nie granulowanego)
  • 1-2 szklanki połamanych herbatników, wafli, ew bakalii
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Masło, wodę, cukier oraz kakao zagotowujemy. Do miski kruszymy ciastka, wafle, wrzucamy bakalie, wyspujemy mleko w proszku.

  2. Zagotowaną mieszankę lekko studzimy. Stopniowo wlewamy do suchych składników, dokładnie mieszamy.

  3. Formę (najlepiej keksówkę) wykładamy folią aluminiową. Przekładamy masę. Wstawiamy do lodówki. Kiedy masa zastygnie wyjmujemy i kroimy na ok 2 cm kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 12 marca Uwielbiam, przypomina mi dzieciństwo jak jeszcze nie wszystko było w sklepach ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń