Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Blok czekoladowy ciastko, które zrobimy szybko i z tego co pod ręką. Blok czekoladowy kojarzy mi się z beztroskim dzieciństwem.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 37
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 37
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
W większym garnku umieszczamy masło, cukier, kakao i wodę. Podgrzewamy, mieszając do rozpuszczenia i połączenia się wszystkich składników. Gotową masę zdejmujemy z palnika.
W misce kruszymy na drobno herbatniki, które wsypujemy do gorącej masy razem z mlekiem w proszku i dokładnie mieszamy.
Posiekane drobno orzechy łączymy z masą i mieszamy.
Masę przekładamy do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia i dekorujemy wg uznania. Mi akurat zostały okruszki herbatników i orzechów. Można również udekorować płatkami migdałów.