Do góry

Desery Przepis na:

Blok czekoladowy z żurawiną

Blok czekoladowy z żurawiną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 3532

Apetyczne,słodkie, i na każda okazje :)

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margaryne,cukier,wode,i kakao dac do garnka, i zagotowac, od momentu "bulgotania"gotowac przez okolo 7 minut.Odstawic zeby sie troche ostudzilo.

  2. 2 szklanki mleka w proszku wsypac do masy i mieszac. (Dwie szklanki wystarcza,kiedys dalam 3, ale mial posmak samego mleka)

  3. Wsypac pokruszone grubo herbatniki, ja osobiscie dodalam zurawine,ktora dala kwasny posmak. Idelanie wyszlo :)

  4. Wlać do malej tortownicy posmarowanej maslem i czekac az masa bedzie twarda.

  5. Cos pysznego! ale niestety kalorycznego.. ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ivka67 19 kwietnia 2011 Zrobiłam ten blok czekoladowy z tego przepisu. W smaku jest pyszny ale niestety za miekki,nie dał się pokroić mimo tego że dałam 2,5 szklanki mleka w proszku. Został zjedzony łyżką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 31 stycznia 2011 Muszę odwołać to, co napisałam o konsystencji - blok po 2 dniach był idealny - ani za miękki ani za twardy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 27 stycznia 2011 Wypróbowałam Twój przepis. Spodobał mi się pomysł ze złamaniem słodyczy kwaskowatymi owocami i dałam suszone śliwki (taka tańsza wersja zamiast żurawiny ;)). Natomiast niezbyt podoba mi się konsystencja bloku - mi wyszedł zbyt miękki, nie nadaje się za bardzo do pokrojenia i podania gościom, chyba 2,5 szklanki mleka byłoby lepsze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 04 października 2010 w takiej boskie słodyczny chcę się pławić

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 02 sierpnia 2010 Mmm... blok czekoladowy... wspomnienie z dzieciństwa, gdy brakowało słodkości w sklepach. Do dzisiaj uwielbiam ten smak, choć wokół tyle słodyczy. Myślę, że dodanie żurawiny jest świetnym pomysłem. A Twój blok po zastygnięciu jest twardy czy elastyczny? Chodzi za mną taki blok tylko ostatnio nie mogę kupić zwykłego mleka w proszku - w sklepach dominuje to smakowe dla dzieci ;(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Dominiiczkaaa 30 lipca 2010 Ja osobiscie dalam dwie paczki herbatnikow i wafle :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

montagnarde 30 lipca 2010 Po przeczytaniu przepisu mam na tę słodkość chrapkę- mam jedno pytanie: ile mniej więcej potrzeba paczek herbatników? Pozdrawiam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń