Do góry

Zupy Przepis na:

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…

błyskawiczna zupa koperkowa z lanymi kluseczkami…

Autor: izaa_a

Przepisów i artykułów: 440 Ocena: 13878

Dodano: 09.06.2017

Odsłon: 17343

taką zupę koperkową zrobimy w 20 minut; więc jest idealna kiedy nie ma czasu bądź ochoty, a trzeba zrobić obiad. Oczywiście zupę można ugotować na skrzydełkach czy innym mięsie ale wtedy już potrwa to trochę dużej. ( na zdjęciu z łyżką śmietany, można też dodać pół kostki serka topionego jak ktoś lubi)

Składniki

  • 1 niewielka cebula
  • pęczek świeżego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 4 szklanki wody
  • jajko
  • 2 łyżki mąki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. do garnka wkładamy masło; roztapiamy. Następnie dodajemy pokrojony koperek i cebulę i to wszystko należy chwilę poddusić. Dolewamy wodę; zagotowujemy.

  2. W miseczce przygotowujemy lane kluski. Jajko roztrzepujemy i dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Kiedy zupa się gotuje wlewamy cienkim strumieniem ciasto. Chwilę gotujemy i doprawiamy zupę solą, pieprzem i gotowe!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 10 czerwca 2017 Mniammmm;-) do tego kawałek bagietki i obiadek gotowy ;-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

smaker 09 czerwca 2017 I kiedy my to wszystko ugotujemy? Chyba musimy dziś uciec wcześniej z pracy żeby zamknąć się w kuchni! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń