Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Błyskawiczne gołąbki z paluszkami rybnymi"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Kapustę umyć, usunąć głąb, włożyć do osolonego wrzątku na ok. 15-20 minut, gotować na małym ogniu pod przykryciem. Wyjąć, wystudzić, oddzielić zaparzone liście, osuszyć ręcznikiem papierowym. Paluszki rybne usmażyć na oleju.
Jeszcze ciepłe paluszki rybne układać na rozłożonych liściach kapusty, oprószyć solą, pieprzem, posypać posiekaną natką i kiełkami, zwinąć jak gołąbki (najpierw zagiąć dół liścia, potem boki), spiąć wykałaczkami, skropić sosem sojowym i posypać posiekaną natką.
Gołąbki możesz podać z tradycyjnym sosem pomidorowym zagęszczonym zasmażką. Można je odgrzewać w piekarniku.
ok. 40 minutŹródło: Twoje Imperium