Do góry

Przekąski Przepis na:

Boczek

Boczek

Autor: Karolina21

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 10

Dodano: 28.08.2012

Odsłon: 2304

Jest proste i tanie można podawać na desce z wędlinami. Jest pyszny.

Składniki

  • boczek surowy, 1 kg
  • wegeta, 3 łyżki
  • Bułka tarta, 1 szklanka
  • jajka, 4
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek przepuścić przez maszynkę . Wszystko wymieszać i piec w piekarniku temp. 180 st. około 1,5 godz. Należy pilnować boczku każdy piekarnik jest inny. ja włączam opcję grzania od dołu i góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Karolina21 29 sierpnia 2012 Nadaje mu kształt rolady czasami dodaje do środka sera feta albo żółtego. To już po prostu kwestia gustu i inwencji własnej :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 29 sierpnia 2012 A w czym pieczesz i jaki kształt nadajesz temu boczkowi ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń