Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczek faszerowany

Boczek faszerowany

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6579

Dodano:

Odsłon: 2

Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"

Składniki

  • 2 paski boczku
  • 60 dag karkówki
  • 6 jajek (2 surowe
  • 2 pokrojone gotowane
  • z 2 jajecznica)
  • pęczek natki
  • pół kostki masła
  • łyżka żelatyny
  • szkl. czerwonego wina
  • gałka
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Boczek natnij wzdłuż, natrzyj wegetą. Połowę mięsa ugotuj. Zmiel mięso surowe i gotowane. Dodaj jajka, natkę, masło, namoczoną żelatynę, przypraw. Nacięcia w boczku napeł nij farszem, zaszyj otwory. Włóż do rękawa do pieczenia. Wlej wino i pół szklanki wywaru. Zepnij rękaw. Ułóż na blasze z wodą. Piecz godzinę. Przed końcem rękaw rozetnij.

  2. Przepis nadesłała Krystyna Gorlewska z Ełku

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń