Do góry

Przekąski Przepis na:

boczek pieczony do chleba

boczek pieczony do chleba

Autor:

Przepisów i artykułów: 487 Ocena: 16399

Dodano:

Odsłon: 43049

pyszny boczek do chleba z maminego przepisu

Składniki

  • 1-1,5 kg boczku
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 3-4 łyżki majeranku
  • 2 cebule
  • sól, pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą sól, pieprz, majeranek i czosnek przeciśnięty przez praskę. Boczek myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i odstawiamy najlepiej na noc do lodówki.

  2. Następnego dnia wkładamy do garnka do pieczenia mięsa i obsmażamy go z obu stron. Wkrawamy cebulkę .

  3. I teraz możemy wstawić do piekarnika i piec około 1,5 godz. w 170st lub prużyć pod przykryciem na małym gazie, ja wolę taki boczek z gazu:) Należy też pamiętać o tym aby w razie potrzeby od czasu do czasu podlewać wodą.


    boczek możemy również zrolować, owinąć bawełnianym sznurkiem i upiec jako roladę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mufinka 17 października 2014 Ssanie w żołądku się włącza od samego patrzenia. Pyszności! :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 14 października 2014 Izza powaliłaś mnie,mnie mięsożercę,cudo,wspaniałości i gratuluję pomysłu:)
Pozdrawiam:)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oldfork 14 października 2014 Wygląda pysznie, a zdjęcie takie jak lubię :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 13 października 2014 Przepyszny, domowy i aromatyczny boczuś - pycha! :)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

luna76 13 października 2014 taki boczek jest najlepszy, a ja jeszcze faszeruję go sporą ilością czosnku, mniam!!!

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 13 października 2014 lubię taki pieczony boczek, a szczególnie jesienią i zimą :-)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń