Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwykłe kotlety mielone z niespodzianką.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 167
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 38
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 74
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 48
Składniki
1. Do miski przekładamy mięso.
2. Wbijamy jajko.
3. Wsypujemy tymianek.
4. Doprawiamy solą oraz chili.
5. Dodajemy bułkę tartą.
6. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną.
7. Dwa plastry boczku rozkładamy na krzyż.
8. Robimy z masy mięsnej kulkę , rozpłaszczamy ją do wielkości krążka ananasa.
9. Kładziemy na środku boczku.
10. Na mięsie układamy ananasa.
11. Boczek zawijamy.
12. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
13. Pieczemy 30 minut w 180 ˚ C. 14. Kotlety gotowe. 15. Smacznego.