Do góry

Przetwory Przepis na:

Botwinka do barszczu na zimę

Botwinka do barszczu na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3407

Dodano:

Odsłon: 14896

Aby smakiem naszej botwinki cieszyć się również zimą, zamykamy ja w słoikach;) To naprawdę świetna sprawa... będziemy mogli cieszyć podniebienie młodymi buraczkami przez cały rok. Podpatrzone w kuchni u Justyny:)

Składniki

  • 3 pęczki botwinki z buraczkami,
  • Zalewa 1 l wody
  • 1 szklanka octu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki soli
  • liść laurowy
  • ziarna
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Botwinkę myjemy. Razem z buraczkami drobno kroimy. Napełniamy słoiki. Składniki na zalewę gotujemy i zalewamy słoiki. Pasteryzujemy 30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oldfork 13 lipca 2014 Zabieram i w przyszły weekend zrobię parę słoiczków

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 12 lipca 2014 bardzo fajny pomysł i śliczne zdjęcie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń