Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 61
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 64
Składniki
Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.
Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.
Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.
na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy