Do góry

Zupy Przepis na:

botwinka II

botwinka II

Autor:

Przepisów i artykułów: 460 Ocena: 15031

Dodano:

Odsłon: 9082

ile domów tyle przepisów na botwinkę ja dziś podaję mój drugi

Składniki

  • 2,5 litra wody
  • skrzydełka
  • duży pęczek botwiny
  • włoszczyzna
  • ziemniaki
  • liść laurowy
  • majeranek
  • ziele angielskie
  • śmietana
  • jajka
  • koperek
  • pieprz, sól
  • 1-2 łyżki octu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Na skrzydełkach i włoszczyźnie gotujemy wywar, dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.

  2. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraczki obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy także trochę łodyg i liści botwiny, i także wrzucamy do wywaru.

  3. Wyjmujemy skrzydełka; obieramy mięso dodając do zupy. Marchew , seler i pietruszkę też wyjmujemy rozcieramy widelcem na talerzu i dodajemy do zupy. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy ocet, który można zastąpić sokiem z cytryny.

  4. na talerzach układamy ćwiartki jajek , nalewamy zupę i dodajemy śmietany jak chcemy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń