Do góry

Przetwory Przepis na:

Botwinka na zimię

Botwinka na zimię

Autor:

Przepisów i artykułów: 2046 Ocena: 45913

Dodano:

Odsłon: 19403

ZATRZYMAJ SMAK LATA

Składniki

  • 3 PĘCZKI BOTWINKI
  • PĘCZEK KOPERKU
  • ZALEWA:
  • LITR WODY
  • NIECAŁA SZKLANKA OCTU
  • 3/4 SZKLANKI CUKRU
  • 1/4 SZKLANKI SOLI
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY.
    PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY.
    BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ.
    PASTERYZUJEMY 30 MIN

    ABY ZROBIĆ BARSZCZ ZAWARTOŚĆ SŁOIKA WYSTARCZY WLAĆ DO GOTUJĄCEGO SIĘ BULIONU,DOPRAWIĆ DO SMAKU.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 20 lipca 2013 Jak jest z tą zalewą - litr wody czy niecałą szklankę? Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń