Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedno danie a bardzo syte i zdrowe,dietetyczne i bardzo smaczne.Połączenie kalafiora i botwinki to strzał w dziesiątkę.Serdecznie polecam:)
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 152
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 36
Składniki
Botwinkę umyć ,buraki obrać i pokroić do garnka. Kalafior oddzielić różyczki i również dodać do botwinki. Zalać wodą by przykryła warzywa.Dać na palnik i gotować 30min. Warzywa mają być pół miękkie. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek ,cukier,sól i kwasek lub ocet ewentualnie sok z cytryny do smaku. Śmietany nie hartujemy wlać z kubka do gotującej się botwinki. Pod koniec dodać posiekany koperek,dodaje aromatu i wspaniałego smaku. Na koniec doprawiamy do smaku.
Smacznego życzę!