Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pietruszkowym :D
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 196
Składniki
Najpierw ugotowałam warzywa. Aby zachowały kolor i jędrność trzeba je krótko gotować. Brokuła gotowałam 5 minut a potem zostawiłam jeszcze na 10 minut w wodzie. Kalafior gotowałam 10 minut i zostawiłam go na 5- 10 minut w wodzie. Wymieszałam oliwę z sokiem cytryny, szczyptą soli, pieprzem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, i posiekaną natka pietruszki. Wyjdzie gładka emulsja. Podawałam na ciepło a na zimno tez jest smaczne. Smacznego :)