Do góry

Sałatki Przepis na:

Brokułowo-porowa sałatka z jajkiem i pieczarkami - wersja dietetyczna

Brokułowo-porowa sałatka z jajkiem i pieczarkami -  wersja dietetyczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 422 Ocena: 12291

Dodano:

Odsłon: 1693

Przepyszna brokułowo-porowa z dodatkiem jajka i pieczarek w smaku lekko kwaskowata.

Składniki

  • 1 mały brokuł
  • 15 dag pieczarek
  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 średni por
  • 2-3 korniszony
  • 2-3 łyżki jogurtu greckiego naturalnego
  • sól, pieprz,
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Brokuły po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Pieczarki kroimy w plasterki i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut od momentu wrzenia wody. Pieczarki po ugotowaniu odcedzamy na sitku. Jajka obieramy i kroimy w grubą kostkę, przekładamy je do miski i dodajemy pokrojonego w pół paseczki pora, pokrojone w kostkę korniszony, ugotowane i rozdrobnione widelcem różyczki brokuła, odcedzone pieczarki oraz jogurt grecki.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodzikiem. Smacznego !!!

  3. ;-D

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (18)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń