Do góry

Dania główne Przepis na:

Brokułowo -rybna zapiekanka z ciasta francuskiego

Brokułowo -rybna zapiekanka z ciasta francuskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 5367

Danie proste w wykonaniu. Idealne na romantyczną kolację.

Składniki

  • czerwona cebula, 1/2
  • cebula, 1/2
  • mrożone brokuły, ok. 30 dag
  • mrożona fasolka szparagowa, ok. 15 dag
  • mrożone filety z mintaja, ok. 3
  • opakowanie ciasta francuskiego, 1
  • jajka, 2
  • mąka, 5 łyżek
  • przyprawy (koniecznie ostra papryczka), według uznania
  • oliwa z oliwek, 3 łyżki
  • mleko, 2 łyżki
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozmrażamy ryby. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie. Dodajemy brokuły i fasolkę szparagową. Smażymy do momentu, aż warzywa będą al dente. Doprawiamy przyprawami według uznania.

  2. Ryby kroimy w kostki wielkości 2 x1 cm. Jajka rozbijamy z 2 łyżkami mleka, dodajemy do niego sól, pieprz i pokruszoną papryczkę.

  3. Kawałki ryb obtaczamy w jajku a następnie w mące. Smażymy na oleju z dodatkiem masła, aż przybiorą złoty kolor.

  4. Na rozłożone na blasze ciasto francuskie, w centralnej jego części, układamy smażone warzywa. Na nie kładziemy chrupiące ryby. Ciasto składamy do środka. Nie domykając, tak by było widać co znajduje się w środku.

  5. Tak przygotowaną zapiekankę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do około 200 stopni na ok. 15-20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mimi05 15 lutego 2011 Nowy pomysł na rybę, bardzo fajny przepis. Do wypróbowania :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń