Do góry

Desery Przepis na:

Brownie

Brownie

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1385

Dodano:

Odsłon: 47894

Baaaaaaaaardzo czekoladowe! :-)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę i połamaną czekoladę roztopić na jednolitą masę nad garnkiem z gotującą się na małym ogniu wodą.

  2. Białka ubić, następnie dodać cukier - dalej ubijać, po chwili dodać żółtka i ubijać jeszcze około 5 minut, dodać przestudzoną masę czekoladową następnie mąkę i kakao. Wszystko dokładnie delikatnie wymieszać .

  3. Spód formy wyłożyć pergaminem i posmarować margaryną następnie wlać ciasto. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni i piec ok 35 min.

  4. Zimne ciasto polać polewą czekoladową.

  5. SMACZNEGO! :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Joanna115 19 października 2014 ciasto wygląda super i z pewnością jest pyszne :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megan224 11 stycznia 2014 Super ciacho, ja jedną czekoladę rozpuściłam a drugą połamałam na cząstki i dorzuciłam do ciasta. Podałam podgrzane w mikrofali porcje z gałką lodów waniliowych. Mówię Wam poezja!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

awepa 18 marca 2013 To ciasto jest rewelacyjne :-) wczoraj robiłam było bardzo dobre , a dzisiaj mam wrażenie ,że jest jeszcze lepsze:-) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

-Andzelika- 09 listopada 2012 Wyszło SUPER i nawet urosło chociaż nie ma proszku do pieczenia. POLECAM i dziękuje za przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 31 lipca 2012 Cieszę się że znalazłam to ciasto - wygląda przepysznie i niedługo je zrobię. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

perpetuum 11 marca 2012 Tak dobre, że aż niebezpieczne!!!! Bardzo proste i szybkie w wykonaniu a wynik wprost REWELACYJNY. Bardzo mi przypadło do gustu. Odpuściłam sobie polewę na wierzchu i pozostałam przy naturalnie powstałej chrupiącej skórce i piekłam nieco krócej aby nie wysuszyć, koleżanka mieszkająca w w ojczyźnie tego przysmaku poradziła piec nie dłużej jak 20 minut w 200 stopniach w piekarniku z termoobiegiem, dzięki temu ciasto jest mokre w środku, miejscami niemal półpłynne, i to jest pyszne!! . Polecam wszystkim łasuchom, naprawdę nieprzyzwoicie pyszne.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junisa3 07 marca 2012 wyprobowalam, rzeczywiscie baaaardzo czekoladowe, wszyscy sie zachwycali smakiem, dziekuje za przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolinkakaja 02 lutego 2012 Ciasto robiłam w tortownicy Ø 24cm. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolinkakaja 22 stycznia 2012 Tak obie czekolady należy rozpuścić do ciasta. pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń