Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie ciasto które najlepiej zrobić dzień wcześniej przed podaniem bo najlepiej smakuje mocno schłodzone.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 79
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Czekoladę łamiemy na kawałki, przekładamy do garnka i dodajemy pokrojone masło i cukier. Podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Zdejmujemy garnek z palnika i dodajemy po jednym jajku ciągle mieszając. Dodajemy mąkę i kakao, dokładnie mieszamy. Dodajemy połowę malin i bardzo delikatnie mieszamy. Foremkę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do niej masę. Na wierzchu układamy pozostałe maliny. Pieczemy 30 min w temperaturze 170 st. C. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy i schładzamy w lodówce.