Do góry

Desery Przepis na:

Brownie z polewą kakaową

Brownie z polewą kakaową

Autor:

Przepisów i artykułów: 59 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 531

bardzo mocno czekoladowe..

Składniki

  • 200g czekolady gorzkiej 70%
  • 200g masła
  • pół szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 3 jajka
  • polewa kakaowa:
  • pół kostki margaryny
  • pół szklanki cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wody
  • aromat rumowy
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W rondelku rozpuszczamy masło z pokruszonymi czekoladami, kakao i cukrem. Masę lekko studzimy. Następnie wbijamy po jednym jajku i miksujemy. Na sam koniec dodajemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Ciasto wylewamy do blaszki (ok. 20x20) wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do nagrzanego do 180°C piekarnika. Brownie pieczemy około 35-40 minut.

  2. W rondelku rozpuszczamy margarynę, dodajemy do niej cukier puder, kakao, wodę oraz odrobinę aromatu rumowego. Zagotowujemy do zgęstnienia. Polewamy ostudzone brownie. Możemy również posypać siekanymi orzechami włoskimi.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 grudnia 2017 1-szy Grudnia, to chyba dzień Super Ciach hehehe. Trafiam już na kolejne i nawet nie wiem, jak tymi pysznościami się zajadać, zwłaszcza dziś po Andrzejkach ;) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń