Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasto brownie tym razem z żurawiną
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12367
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13261
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5566
Składniki
Piekarnik podgrzać do 160 stopni. Prostokątną formę (35cm x 25cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Czekoladę i masło rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić.
W jednej misce wymieszać ostudzoną masę czekoladową z żurawiną, likierem amaretto, mlekiem, jajkami, cukrem i cynamonem. W drugiej misce wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i orzechy. Dodać do ciasta.
Ciasto przełożyć do formy i wygładzić. Piec 20-25 minut. Po ostudzeniu posypać kakao lub cukrem pudrem.