Do góry

Dania główne Przepis na:

Brukselka z bułką tartą

Brukselka z bułką tartą

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2421

Dodano:

Odsłon: 4089

Jest zdrowa ma mnóstwo witamin.Świetna jako dodatek do obiadu.

Składniki

  • 0,5 kg brukselki
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki soli
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Brukselke oczyścic z ciemniejszych wierzchnich listków,umyc.Gotowac w wodzie z dodatkiem 2 łyżeczek soli oraz 1 łyżeczki cukru przez ok 10 min,odcedzic.Masło roztopic na patelni,dodac bułke tarta,podsmarzyc chwile aby się lekko zrumieniła.Polac brukselke i od razu podawac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 31 stycznia 2010 Uwielbiam brukselkę, jako dodatek do obiadu albo osobne danie, ale mi smaka narobiłaś;)

9 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń