Do góry

Przekąski Przepis na:

Bruschetta z Pomidorami i Masełkiem Czosnkowym

Bruschetta z Pomidorami i Masełkiem Czosnkowym

Autor: asia111

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 200

Dodano: 30.12.2010

Odsłon: 11423

Szybka w przygotowaniu, smaczna a do tego zdrowa przystawka,

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na drobną kostkę. Zalać oliwą z oliwek, wkruszyć kostkę knorr bazyliową, dodać mały ząbek czosnku przciśnięty przez praskę, osolić i opieprzyć do smaku. Wymieszać

  2. Przygotować masełko czosnkowe- masło, 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, bazylia knorr w kostce, sól i pieprz. połączyć ze sobą.

  3. Pieczywo podpiec w tosterze. Posmarować masełkiem czosnkowym, na ciepłym chlebku cudownie się rozpuści, dodać pomidorki.

  4. SMACZNEGO !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń