Do góry

Dania główne Przepis na:

Bruschetta z sardynkami i oliwą

Bruschetta z sardynkami i oliwą

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7976

Dodano:

Odsłon: 7

Wypróbowany przepis na "Bruschetta z sardynkami i oliwą"

Składniki

  • Składniki
  • 4 pomidory
  • 2 puszki sardynek
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 40 g czarnych oliwek
  • garść świeżej bazylii
  • 8 kromek chleba
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 i 1/2 łyżki oliwy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Posiekaj pomidory i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj rozgniecione widelcem sardynki z puszki i pokrojone oliwki. Dorzuć na koniec pokrojone listki bazylii. Wymieszaj wszystko dokładnie.

  2. Przygotuj chleb. Zrumień każdą kromkę z dwóch stron na patelni lub w tosterze. Jeśli tego nie zrobisz, sok z pomidorów i oliwa sprawią, że chleb zmięknie i trudno będzie podnosić kromki. Każdą opieczoną kromkę natrzyj ząbkiem czosnku i skrop delikatnie oliwą.

  3. Podawaj tosty z pastą z sardynek i pomidorów, posypane świeżo zmielonym pieprzem, udekorowane listkami świeżej bazylii.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń