Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bruschetta z sardynkami i oliwą"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 257
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Posiekaj pomidory i cebulę. Wrzuć do miski, dodaj rozgniecione widelcem sardynki z puszki i pokrojone oliwki. Dorzuć na koniec pokrojone listki bazylii. Wymieszaj wszystko dokładnie.
Przygotuj chleb. Zrumień każdą kromkę z dwóch stron na patelni lub w tosterze. Jeśli tego nie zrobisz, sok z pomidorów i oliwa sprawią, że chleb zmięknie i trudno będzie podnosić kromki. Każdą opieczoną kromkę natrzyj ząbkiem czosnku i skrop delikatnie oliwą.
Podawaj tosty z pastą z sardynek i pomidorów, posypane świeżo zmielonym pieprzem, udekorowane listkami świeżej bazylii.Źródło: Olivia